perjantai 23. lokakuuta 2015

Beard styling


ennen
 Tänään koulussa oli parranajo/muotoilu demo. Asiakas halusi aikalailla saman muodon joka hänellä oli jo, mutta pientä muutosta tehtiin ja koko parta siistittiin. Veitsellä ajettiin posket, kaulaa ja huulen alla olevat paljaat kohdat. Asiakas on ennen vain kotona ajellut partaansa, joten epäsyntemerisiä kohtia oli, mutta ne korjattiin.
Tavaroita tarvitsi veitsi, partavaahto, kuppi vaahdolle, pyyhe, pikkukone, (sakset) partasuti, käsipaperi ja ajon jälkeen laitettava geeli. Asiakas suojattiin valkoisella kapalla, niskaliinalla ja "niskaliuskalla" joka laitettiin kaulalle.





Kun asiakkaan suojaaminen ja suunnittelu on valmis voidaan aloittaa. Ensin siistitään rajat kaikkialta. Jonka jälkeen voidaan alkaa siistimään koko partaa, ottamalla kammalla parta suoremmaksi. Silloin nähdään muoto ja sitä voidaan muokata paremmin. Partaa voidaan ns. porrastaa.


 
 Kun parta näyttää hyvältä joka suunnasta, voidaan varmistaa ettei yksittäisiä karvoja sojota mistään. Ne voidaan ottaa pois ajamalla koneella ihan vapaalla kädellä. Parran jälkeen varmistetaan, että viikset eivät ole liian pitkät. Jos ovat niin niitä lyhennetään, ylähuulen ylärajasta. Viiksiäki voi kammalla nostaa vähän ylös päin ja ajaa pitkiä karvoja, jolloin muodostuu myös pientä porrastusta.


 Kun pitkäksi jäävät alueet ovat siistejä, voidaan laittaa kuuma pyyhe hauteeksi asiakkaan naamalle pehmittämään ihoa. Kun haude vaikuttaa, on hyvä aika mennä laittamaan partavaahto valmiiksi.

 Sitten alkaa veitsellä ajaminen. Ensin aloitetaan ajamalla posket ja ne on hyvä ajaa rysty-otteella, mutta kannattaa kokeilla mikä on itselle hyvä tapa ajaa. (jos olisi klassinen ajo niin mentäisiin yksi puoli kerrallaan ohimolta kaulalle). Poskien jälkeen siirrytään kaulalle, jossa taas pitää miettiä kumpi on itselle parempi kämmen- vai rysty-ote. Muista aina hyvä pingotus. Kun kaula on siisti voidaan siirtyä tänään vaikeimpaan kohtaan, eli alahuulen alle jossa oli vain pienet alueet paljaana. Nämä sai ajettua ihan veitsen kärjellä.

jälkeen



 Lopussa lämpimällä pyyhkeellä vielä taputeltiin partavaahto pois ja laitettiin viilentävää geeliä. Lopputuloksesta tuli hyvä ja tasainen, myös asiakas oli tyytyväinen.

1 kommentti: